Een kapot koffiezetapparaat.

Een kapot koffiezetapparaat.

Mijn koffiezetapparaat is kapot denk ik. Dat was een van de opmerkingen die Anna aan me vertelde toen ik haar vroeg 'hoe gaat het met je'. Tja, dat is vervelend dacht ik, koude koffie wil je niet drinken. Verder had ze weinig rust en gaf ze aan dat haar hoofd bomvol zat met van alles wat ze moest doen. Ze had geen overzicht en het ontbrak haar aan energie. Ze sprak gehaast. Samen hebben we alles eens in kaart gebracht en op een rijtje gezet waar ze het allemaal zo druk mee had. Door aan te geven wat belangrijk is om te doen, het te ordenen en aan te geven wat je echt wilt doen, in plaats van 'moeten' doen, kan haar een positiever gevoel geven. Anna was blij met de hulp. Nu nog die koude koffie oplossen. Wat blijkt nu: doordat Anna gehaast en gestrest door het leven ging, nam ze nooit de tijd om van haar kopje koffie te genieten. Het bleef bij inschenken.........